.

"Не/зависимите": С какви изкушения се сблъска Николай Антонов-Таланта по време на първата си отпуска в Разград?

И дали Мартин Раданчев е осъзнал грешката си, след като беше отстранен от центъра заради провинение

Знаете, че този сезон в поредицата Не/зависимите даваме шанс на трима души да се избавят от своите тежки зависимости към алкохол, наркотици и хазарт.

Най-бързият бял мъж в света – Николай Антонов – Таланта, вече е в етап на маратонско бягане, защото лечението му не е спирало от самото начало. Той достигна етапа, в който стана възможно да се върне за кратка отпуска в родния си Разград.

Миналия понеделник видяхте, че тестът на бургазлията Мартин Раданчев потвърди, че той не беше употребявал по време на отстраняването си заради нарушение на основно правило в центъра и тръгна по пътя на лечението си отново.

След малко ще видите как се чувства Николай в Разград след месеци отсъствие и какво е осъзнал Мартин след последното отстраняване.

Мартин Раданчев:
Моето бягство и моето отстраняване беше като част от лечението, към моето осъзнаване на това какъв съм.

Сега се върнах с добро усещане. Започнах повече да гледам в реалността, да чувствам. Трезвени чувства като любов, осъзнаване, такива неща.

Засега осъзнавам, че съм безсилен към употребата и трябва да ме приемат такъв, какъвто съм, за да мога да продължавам да се развивам напред.

Иван Найденов:
При Марто Раданчев процесът беше забавен изключително от отстраняването му от програмата. Това е моментът, в който той трябва да се събере, да се стегне, да вземе решение.

Мартин Раданчев:
Трудно ми е все още, но се боря. Знам, че тук е по-добре да стоя, защото се чувствам по-защитен, не съм готов още за навън. Готов съм да остана до края.

Николай Антонов – Таланта:
Аз прехвърлих вече третия месец, минах през доста трудности и бариери, които трябваше да мина през тях. Започнах да осъзнавам доста неща, които не съм ги забелязвал, не съм ги усещал. Разбрах, че от малките неща започваш да цениш и големите повече. И на мене ми харесва това лечение много, защото се старая и, според мен, започна да ми се отваря умът към нещо възвишено.

Работих доста върху гнева си, върху търпението си. Имах доста проблеми с това.

Депресиите почти изчезнаха. Изпаднах наскоро в някаква четиридневна дупка, но терапевтите ме усетиха веднага и само за ден-два се оправих и започнах да работя даже и по-усилено.

Вчера един от нашите терапевти ми каза, че вече навлизам в златното лечение. Може би ще започна да ги усещам още по-силно нещата.

Харесва ми това духовно израстване и съм много щастлив и благодарен. За първи път започнах от много години насам да изпитвам някакво щастие. И това щастие ми дава едно спокойствие и сигурност да продължавам да се лекувам. За мене това е само началото, на нас тук ни дават основата. Голямата борба ще бъде навън.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg