КЗК: Няма злоупотреба с господстващо положение от страна на bTV

Медията ще остане последователна в политиката си по изсветляване на сивия сектор в кабелния бизнес

Реклама

„Няма злоупотреба с господстващо положение от страна на bTV Media Group”, постанови Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ в свое решение, във връзка с търговските отношения между „Булсатком” и медията.

В началото на годината bTV влезе в спор с „Булсатком” с цел да договори условия за излъчване на каналите на медията на база реален брой абонати. В хода на преговорите „Булсатком” подаде сигнал срещу bTV в КЗК.

КЗК е установила, че bTV Media Group не е с господстващо положение на съответния пазар предвид характера и спецификата на телевизионната програма като продукт. Различните телевизионни оператори предлагат диференциран продукт, който е със специфично съдържание, наименование и репутация.

bTV ще остане последователна в политиката си по изсветляване на сивия сектор в кабелния бизнес и ще отстоява сключването на договори на база реален брой абонати с всички платформени оператори у нас. Това гарантира лоялна конкуренция между кабелните оператори, а на зрителите – повече нови сериали, продукции и предавания.