Алекс Раева: Ако талантът те прави щастлив, продължавай

Не съм влюбена, няма човек до мен, категорична е една от водещите на "България търси талант", която се оказа страстен почитател на триповете за акули

Реклама

През март в ефира на bTV предстои излъчването на едно изключително забавно и интересно шоу - "България търси талант". Водещи ще са чаровните Александра Раева и Мария Игнатова. Ето какво сподели за шоуто и за себе си Алекс.

В амплоа на водещ

Думата "водещ" има много голяма тежест и аз не мога да се нарека водеща, защото никога не съм била такава досега. По-скоро това е едно ново начало за мен – съчетание от някакви неща, които съм придобила с времето, с годините.

Въпреки че съм била беквокал в "Шоуто на Слави", работата на водещ ти носи някакъв опит, който занапред може да използваш за нещо друго. Дали ще се справя, ще видим. Радвам се, че ще работя с Мария, която наистина е много добра в това, много свободно го прави и се радвам, че точно това искат от нас – да бъдем себе си.

Още за Мария

С Мария не се бях срещала никога преди това – учудващо, защото с нея имаме много общи неща, противно на това, което се пише, че има някакви скандали между нас. Ние все още не се познаваме, че да има скандали. Сякаш сме сестри – довършваме си репликите, реакциите ни са много общи. Тя е много смешен човек, много естествен и точно това ми харесва.

Слави и Магърдич

Екипите на Слави и на Маги са много различни. И двата – доста продуктивни. Има много интересни прилики и разлики. Но безспорно при Слави работата е много по-екзактна, строга, имало е моменти, в които ни е овиквал – но така и трябва, когато се управляват толкова много хора. Но аз съм много впечатлена от екипа на Маги, и то главно от хората, които са зад кадър – оператори, звукари. Уникални са – усмихнати, положително настроени, и наистина работата ми доставя страхотно удоволствие.

Талантите

Много интересен е психологическият момент, когато при теб дойде човек, а ние получаваме доста често и кратка информация за него, която понякога е и лъжлива нарочно, и въобще не очакваш, че този човек може да извади някакъв талант - и по начина, по който говори и по начина, по който изглежда, и излиза на сцената и започва нещо, което наистина те изкарва извън всякакви видове емоции. Аз се разплаках на едно момиче и трудничко след това се оправихме – спирахме снимки, залепяхме мигли. Имаше няколко души, от които ми настръхна кожата, което мисля, че е показателно.

Ролята

Ролята ни с Мария е да се запознаем с талантите. Ние сме с тях зад кулисите преди да излязат на сцената, опитваме се да ги предразположим и да ги накараме да не се притесняват толкова.

Понякога при нас остават майки или придружители, които искат да гледат. Всичко това се снима. След това идва още една по-трудна роля, за мен специално, когато талантът дойде обратно при теб, но е вече отхвърлен, например петгодишно отхвърлено дете, което плаче. Много трудна задача е да успокоиш едно такова дете и на няколко момента се осланях на Мария наистина, просто тя има подход за това.

Музиката и модата

Пеенето и модата са мои интереси, не бих ги нарекла таланти. Дали съм талантлива в пеенето е работа на други хора да го преценяват.

Модата – това, че имахме обща фирма с братовчедка ми, по никакъв начин не ме прави дизайнер. Имахме общ бизнес. Да, завършила съм моден дизайн и пространствено оформление, но не съм работила по професията си и не мога да парадирам с това.

Гмуркането (дайвинг)

По дайвинга ме запали моят бивш приятел. За съжаление, това наистина е много скъп спорт. Затова изкарах курсовете докрай и станах инструктор, за да мога да го практикувам. Гмуркала съм се главно в Червено море в Египет, Судан, Мозамбик, Индийския океан.

Запалих се много по триповете, както ги наричаме, за акули. Последното гмуркане беше в Мозамбик. Опасно е, но адреналинът явно е това. Бях с много опитни хора. Има си цяла философия, поведение, което трябва да имаш сред тези риби, за да не всяваш страх, който те усещат.

Любовта

Не съм влюбена. В момента няма човек до мен. Осъзнавам, че щастието не винаги е свързано с това да има някой до теб. Разбира се, това щастие е незаменимо, но човек има нужда от това да остане сам и да се погрижи за себе си.

Посланието

Ако си мислиш, че имаш талант и това те прави щастлив, продължавай. Аз също танцувам в нас пред огледалото и си мисля, че мога да танцувам. Това ми дава енергия и сила. Това да си мислиш, че имаш талант е много по-силно от това да имаш талант.

Още за музикалните й предпочитания, както и за това как можете да се сдобието с автограф от нея - гледайте прикачения видеофайл.

ПОСЛЕДНИ

Реклама