bTV Документите: Фактите зад фантазията - специално Индиана Джоунс издание

Тази неделя, 18 май от 15 ч. в рубриката bTV Документите зрителите ще видят специалното издание на поредицата на Борислав Лазаров "Факти и мистерии"

Реклама

Броени дни преди световната премиера на филма "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп", чийто медиен партньор е bTV, екип на телевизията тръгна по стъпките на смелия археолог.

Филмът "Фактите зад фантазията" представя историческите данни и артефакти, които са в основата на екранизациите за Индиана Джоунс - от старозаветната история за Ковчега на завета, през човешките жертвоприношения в Индия, до търсенето на Свещения Граал и мистерията на кристалните черепи.

За първи път български учени, изследователи и киноведи тълкуват фактите, закодирани в приключенията на Индиана Джоунс. Зрителите ще научат защо "Храмът на обречените" не е сниман в Индия, дали има българска следа в търсенето на Кивота и защо образът на смелия археолог е създаден преди култовата трилогия "Междузвездни войни".

"Фактите зад фантазията" е финалният епизод от популярната документална поредица на Борислав Лазаров "Факти и мистерии".

ПОСЛЕДНИ

Реклама