bTV Документите в неделя: Светове от пиксели

Борислав Лазаров и Бисер Босилин отидоха в сърцето на филмовата индустрия, за да хвърлят светлина върху магията на киното

Реклама

Тази неделя в bTV Документите ви очаква среща със създателите на визуалните ефекти в някои от любимите ви филми. Борислав Лазаров и операторът Бисер Босилин отидоха в сърцето на филмовата индустрия - Холивуд, за да хвърлят светлина върху магията на киното.

Екипът на bTV се срещна със специалисти, автори на най-впечатляващите моменти от хитови ленти като "Умирай трудно 2", "Индиана Джоунс и храмът на обречените", "Форест гъмп", "Извънземното" и "Матрицата".

"Трима от нашите участници във филма са носители на "Оскар"-и за визуални ефекти. Това са хора, които ще ви бъде много интересно да чуете - как са създавани най-любимите ви сцени от най-любимите ви филми, защото на пръв поглед изглежда доста странно, когато се правят тези ефекти. Но като видим готовата сцена на екрана е съвсем различно", разказва Борислав Лазаров.

Поредицата "Светове от пиксели" е от две части и разказва за развитието на ефектите от раждането на седмото изкуство до 90-те година на ХХ век. Срещата с тайните на визуалните ефекти в киното е тази неделя точно в 15 часа по bTV.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама