bTV организира благотворителен търг в подкрепа на "Българската Коледа"

Любими предмети на Бербатов, Веско Топалов и Котоошу, както и картини на стари майстори и съвременни български художници са само част от предметите на търга

Реклама

Вече шест години подред президентът Георги Първанов и приятели събират пари за българските деца с инициативата "Българската Коледа". Тази година bTV заедно с Президентството организира търг на картини и предмети на известни българи, като със събраните пари ще подпомогнем някои от децата на "Българската Коледа".

Благотворителният търг ще се проведе на 22 декември 2009 г. от 18:30 часа в зала "Роял" 1 на хотел "Шератон" в столицата. Водещи на аукциона ще бъдат Игор Марковски и Ани Салич.

На събитието ще бъдат предложени творби на стари и съвременни български майстори, сред които са Светлин Русев, Вежди Рашидов, Емил Стойчев, Дора Бонева, Ивайло Мирчев, Величко Минеков, Боян Радев, Игор Марковски, Емил Чаушев, Десислава Минчева, Димитър Чолаков, Димитър Рашков, Бойко Митков, Елена Панайотова, Любен Генов, Мария Райчева, Атанас Атанасов, Станимир Желев, които даряват произведенията си в полза на благотворителната кауза. Организаторите запазват в тайна имената на някои световноизвестни автори, чиито произведения също ще бъдат предложени на търга.

Сред предметите, които ще бъдат предложени на аукциона ще бъдат оригиналната състезателна фланелка на Красимир Балъков, боксовите ръкавици на световния шампион Детелин Далаклиев, сребърната купа на Веселин Топалов от мача му с Гата Камски, националните фланелки на волейболистите Матей Казийски и Владо Николов.

И още: футболна топка с подписите на българските национали, пано с подписите на великите и големи шампиони в сумото, предоставено от Калоян Махлянов-Котоошу, състезателен екип на Йордан Йовчев, баскетболната топка, с която националният ни отбор спечели квалификациите за европейското първенство през тази година и други, които ще бъдат изненада за участниците в благотворителната инициатива.  

Участието може да бъде лично, чрез представител, или на телефон 980-05-15.