bTV Репортерите в събота: Работа на норма

Въпреки че няма достатъчно хора в шивашкия бранш, прогнозите са за големи съкращения

Реклама

Тази събота, 24 януари в bTV Репортерите Генка Шикерова и операторът Борис Пинтев ще отведат зрителите в шивашките предприятия в бедните райони на страната.

Според статистиката у нас работят повече от 3 хиляди шивашки фирми. Интересът към българската текстилна индустрия се засилва с влизането на България в Европейския съюз заради евтината работна ръка и производството на облекла в малки серии и кратки срокове за експедиция.

Българските фирми получават много поръчки, но не могат да ги изпълнят заради липсата на работници. Въпреки това според специалистите в бранша голяма част от шивачките много скоро ще получат предизвестия за съкращения. На какво се базират тези прогнози? Зрителите ще научат тази неделя след bTV Новините в 19 ч.

Пред екипа на bTV Репортерите шивачки споделят за условията на труд, в които са принудени да работят, за да свържат двата края. Как един цех може да затвори веднага, въпреки че по закон масовите уволнения се съгласуват със синдикалната организация в предприятието месец и половина дни по-рано?

Защо повечето от жените твърдят, че са изгонени като кучета, а по документи са напуснали по собствено желание? Защо въпреки всичко не могат да се намерят желаещи да запълнят 50 свободни места при добри условия? Отговорите - тази неделя в bTV Репортерите.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама