bTV с 5 награди от Международния медиен фестивал

Порталът на bTV беше обявен за най-добър сайт на годината

Реклама

На XІV Международен медиен фестивал - "Mediamixx 08" в Албена, Миролюба Бенатова взе наградата за най-добър режисьор на български документален филм, по оценка на журито, за филма "Страх", част от поредицата "bTV Репортерите".

"Златен чадър" получи предаването "Такъв е животът: Новите българи" на продуцентска къща "Супернова медия" в категория най-добро забавно предаване. Тази категория беше изключително оспорвана, тъй като обхващаше различни по концепция предавания, между които игрови формати, развлекателни програми и риалити шоута.

Токшоуто "Търси се..." на продуцентска къща "Хърбър айлънд рекърдс" получи наградата на курортен комплекс "Албена" за най-добро предаване. Наградата на комплекса, който също имаше свой представител в журито, е само една и беше получена от изпълнителния продуцент на предаването Дени Ризов.

Международното жури и "Ню Бояна филмс" оцениха смелостта и дързостта да бъдат погледнати много отблизо раните на жени, заляти с киселина и да бъдат зададени въпросите – какво кара извършителите да го направят. Отговорите на тези въпроси зрителите на bTV видяха във филма на Миролюба Бенатова – "Страх" в "bTV Репортерите".

Ето какво каза и авторката на филма: "Тук мисля, че е мястото да благодаря на операторите Благой Момчилов и на Бисер Босилин, с които най-вече, всъщност, реализирахме този проект, че ми се довериха. Аз имах някои идеи, които в началото ми изглеждаха малко странни, малко шокиращи, малко стряскащи. Истината е, че тази тема не може да бъде показана без да бъде стряскащо, шокиращо и странно.

И също така много искам да благодаря на монтажиста Ивайло Богатев, който абсолютно ми повярва, и мислеше, и чувстваше нещата като мен, и успяхме да направим филма да изглежда по този начин, за да бъде усетен по този начин. Иначе, естествено, най-вече съм благодарна на героите, които ми се довериха. Техните рани са...много разголващи...много е страшно когато разбереш, че някой е трябвало да бъде съблечен от кожата му”.

В категория "Прогноза за времето" награда взе bTV Времето, което кандидатства с прогноза от 25.04.2008 г., излъчена в централна емисия на bTV Новините с водещ Станислава Трайкова. Рубриката беше отличена за иновативност и разбираемо представяне на прогнозата на времето.

"Приятелите ми винаги се изненадват когато разбират, че работата ми е на компютър. Сами правим много голяма част от снимките, които използваме в емисията си, винаги сме на живо", сподели Станислава.

Номер едно сред кандидатурите в интернет е порталът на bTV – www.btv.bg, който беше отличен за най-добър сайт в категория "Телевизия" на предварителната церемония по връчване на наградите на журито. Сайтът на bTV получи и голямата награда на медийния фестивал – "Златен чадър" за уеб сайт на годината.

В категорията участваха над 120 сайта. Журито беше единодушно при избора си и отбеляза, че www.btv.bg ще промени българското интернет пространство. Наградата връчи Борил Караиванов, член на управителния съвет на Българска уеб асоциация, а благодарности изказа уеб мениджъра на btv.bg – Христо Стоев.

"Порталът, във вида в който го познават всички потребители в момента, стартира преди по-малко от три месеца, като за този кратък период благодаря на усилията на целия екип на bTV. Благодарение на резултатите, посетителите се увеличиха двойно", коментира уеб мениджърът Христо Стоев.

Порталът на btv.bg е разработен съвместно EDesign, които взеха награда за уеб агенция на годината.

В www.bTV.bg можете да гледате на живо програмата на телевизията, както и да откриете в архива почти всички излъчени предавания.

67 хиляди достига на ден броят на уникалните посещения на сайта на bTV. По време на ХІV Международен медиен фестивал в Албена, bTV направи заявка за още по-активно присъствие в интернет пространството - предлагане на съдържание и разработване на нови платформи.