"Часът на мама" в сряда: Търсят най-талантливите българчета

Водещата Ива Дойчинова ще разкаже и личните си впечатления за живота на децата и майките в Африка

Реклама

В сряда сутрин в "Часът на мама" водещата Ива Дойчинова и Ралица Груева, които бяха избрани за майки-посланички на УНИЦЕФ за България в кампанията "Един пакет пелени = една ваксина", ще разкажат какво са видели и научили по време на пътуването си в Африка. Как протича ваксинацията против тетанус при децата в Африка? Има ли видим ефект от кампанията на УНИЦЕФ? Зрителите могат да получат отговор на тези въпроси в утрешното издание на "Часът на мама". Те ще чуят и личните впечатления на Ива и Ралица за живота на децата и майките в Южноафриканската република. На гости в студиото ще бъде също Цветелина Бонова от УНИЦЕФ.

В последната част на предаването ще бъде разисквана отново темата за благотворителността, но в името на младите таланти у нас. Известният български флейтист Кристиян Коев и фондация "Пан" преди време стартираха инициативата да издирят най-талантливите деца на България и дадат шанс и пълна стипендия за обучение в чужбина на едно от тях. За целта фондацията провежда благотворителен търг с произведения на изкуството, дарени от именити български художници и скулптори.

Ставри Калинов ще остави една от своите картини в студиото на "Часът на мама". До нея на стената Ива и Боги ще окачат и картината на 16-годишния Боян Монтеро, възпитаник на Националната гимназия за изящни изкуства "Илия Петров". Картините не само ще очакват своя ценител, който с купуването им ще дари средства за фонда на "Пан" и ще помогне на един млад художник, музикант, артист или писател да намери своя път за реализация.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама