"Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" - премиера в национален ефир на 28 ноември

Филмът на Борислав Лазаров "Фактите зад фантазията” пък ще проследи историческите данни зад лентите за Инди на 28 ноември от 15:00 часа

Реклама

На 28 ноември от 20:00 часа зрителите на bTV са първите, които ще имат възмонжост да гледат в българския национален ефир завръщането на Индиана Джоунс във филма "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп". Лентата е създадена от Джордж Лукас и режисирана от Стивън Спилбърг.

Деветнадесет години след излизането по екраните на "Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход", Харисън Форд се завръща в компанията на носителката на "Оскар" Кейт Бланшет и младата звезда Шия Лебьоф. Последното приключение на легендарния археолог ще отведе зрителите в Съветския съюз, където Инди и младият му помощник Мът (Шия Лебьоф) ще тръгнат по следите на древен кристален череп и ще потърсят истината за неговите свръхестествени възможности.

Също на 28 ноември, но от 15:00 часа зрителите на bTV ще имат възможност да гледат и филма на Борислав Лазаров "Фактите зад фантазията". Епизодът от поредицата bTV Документите "Факти и мистерии” представя историческите данни и артефакти, които са в основата на екранизациите за Индиана Джоунс - от старозаветната история за Ковчега на завета, през човешките жертвоприношения в Индия, до търсенето на Свещения Граал и мистерията на кристалните черепи.

Български учени, изследователи и киноведи тълкуват фактите, закодирани в приключенията на Индиана Джоунс. Зрителите ще научат защо "Храмът на обречените" не е сниман в Индия, дали има българска следа в търсенето на Кивота и защо образът на смелия археолог е създаден преди култовата трилогия "Междузвездни войни".