Как подредихте новините на годината

Световната финансова криза, безспорно, е водеща тема за зрителите на bTV

Реклама

В края на всяка година, обобщенията са на мода. Как вие, нашите зрители, видяхте важните теми на 2009 година? Този въпрос ви зададохме на btv.bg. Ето какво отговорихте:  

Световната финансова криза, безспорно, е водеща тема за зрителите на bTV. Над 60 % от гласувалите над 5 000 души са я посочили като тема номер едно. Почти същата значимост отдавате и на победата на ГЕРБ и избирането на Бойко Борисов за премиер.  

На трето място се нарежда новината за смъртта на Майкъл Джексън. Интересът към Краля и неговата кончина засенчва дори и истерията свински грип, която се нарежда на 4-то място в класацията на важните събития за нашите зрители.

Петото място си поделят две новини, събрали почти равен брой зрителски гласове - изборът на Барак Обама за президент на Съединените щати и трагедията в Охридското езеро

Освен, че гласувахте за новината на годината, вие дадохте и своите предложения за топ събитията на 2009-та. Ето най интересните зрителски предложения:

"Пуснаха метрото до Младост".     
              
"Няма осъдени политици".   
 
"Успях да напусна работа на 13-и и да започна нова, по-добра, на 16- и. И това ако не е успех на днешно време".          

"Хората вече нямат вяра на никого и стават все по-зли и настръхнали срещу всичко в горката ни държавица. Превърнахме се в малки злобни човечета, това е новината на годината".                                                        
"За мен е важно, че си имаме премиер който най-после е г-н Бойко Борисов! Едно желание ми се сбъдна, но сега остава да си намерим работа двамата със съпруга ми".     

"Всяка добра новина е Събитие на 2009-та".