Каква е интригата в българския сериал "Стъклен дом”?

Проектът тръгва на екран от 11 април и ще се излъчва по bTV всяка неделя

Реклама

За първи път пред публика тази вечер беше представен новият български сериал на bTV "Стъклен дом". Той тръгва на екран от 11 април и ще се излъчва по bTV всяка неделя. Повече подробности от Мария Савкова:

Една от актрисите в "Стъклен дом" е първокурсничка в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", а един от режисьорите е от първите основатели на българския фен клуб "Междузвездни войни". Още любопитни факти за екипа на сериала събра Борислав Лазаров:

Миналата година ви показахме кандидат-студентските вълнения в НАТФИЗ. Един от кандидатите, който интервюирахме, беше 20-годишната Луиза от Перник. Ето какво каза тя тогава:

- Това е нещото, което най-много ми харесва. Чувствам се страхотно, когато играя, но още не съм сигурна, още не са ме одобрили и не знам, заяви Луиза Григорова.
- Ако ви накарат да се съблечете, какво ще направите?
- Няма да се съблека, защо трябва да се събличам?
- Ако комисията го изисква?
- Комисията не иска да се събличаме.

Преди 7 месеца Луиза дори не подозираше, че не само ще я приемат в НАТФИЗ, но и още като студент в първи курс тя вече ще има роля в телевизионен сериал.

"Няма как да предполагаш, това ми дойде като гръм от ясно небе - първо, че ме приеха в НАТФИЗ и след това е избраха за сериала, и вече започнах да политам от щастие.

Моята героиня Александра е непредвидима, човек, който обича да се забавлява, човек, който разполага с много пари, и голяма любовчийка”, разказа Луиза.

Един от режисьорите на "Стъклен дом" е Виктор Божинов. В края на 90-те години той е съосновател на първия български фен клуб на "Междузвездни войни". В началото на 2004-та Божинов е кастинг-мениджър от българска страна на филма "Хари Потър и огнения бокал" и търси актьор за ролята на Виктор Крум.

"В живота се случват и такива неща. Поканиха ме, Митака Митовски ми звънна и ми каза, че има интересно предложение за мен.

Бях втори режисьор на "Мисия Лондон", и Митака вика: "Абе, къде ще ходиш пак в Русия, я да вземеш да останеш тук. Има един сериал, който подготвяме с bTV, и така от дума на дума, нещата стигнаха до там, че вече ще го дават по телевизията”, сподели Виктор Божинов.

Ето какво каза и програмният директор на bTV Апостол Пенчев за новия сериал:

"Независимо, че е икономическа криза, ние трябва да развиваме телевизията, не го забравяйте. И това е най-важното, ние непрекъснато да минаваме на следващото ниво. Разработваме сериали вече през последните две години и най-накрая стигнахме до момента, в който правим премиерата на първия и сме горди с този факт.

Бъдещето на сериала е много интересно. Ние вече успяхме след едни много динамични преговори с една от най-големите турски телевизии да го продадем и той ще има своята премиера и в Турция това лято. Така че, като член на екипа на bTV за мен е изключително удоволствие да видя, че както турските сериали имат почва в България, така и българските вече ще имат почва в Турция.

Апостол Пенчев благодари на целия екип и на всички хора в bTV, които работят по този проект, защото той ще продължи и в бъдеще.

"Ние започваме с 10 епизода, но реално проектът може да продължи 3, 4, 5 години, зависи от това колко искат зрителите да го гледат”.

ПОСЛЕДНИ

Реклама