Карина изуми индийци, целуна кралска кобра

В началото на декември "Глобусът" засне уникални места в Делхи, Агра и Джайпур

Реклама

Екипът на "Глобусът" посети Индия в началото на декември. Част от приключенията на Карина и екипа зрителите ще видят в събота, 26 декември. Пътешествието ще продължи на 2, 9 и 16 януари, когато предаването ще покаже какво е усещането да се язди слон, как по улиците се разминават рикша и крава, какви религиозни ритуали имат индийците и още много любопитни неща.

В началото на декември пътешествениците от предаването са заснели уникални места в Делхи, Агра и Джайпур – една малка част от необятна Индия. По време на снимките водещата Карина, както и целият екип, са се радвали на небивал интерес от страна на местните жители. Винаги, когато спирали, за да заснемат някое интересно място, големи тълпи от индийци ги обграждали и следели с интерес какво се случва. Това създавало проблеми на екипа, защото хората пречели на камерите. Веднъж дори се наложило да се намеси полицията, защото групата от зяпачи била толкова голяма, че пречела на движението.

Интересът към екипа на "Глобусът" се увеличил, след като се появили на първата страница на местния вестник в Джайпур. Търговците по улицата масово разпознавали българите като „хората от вестника” и нарочно вдигали цените. Логиката им била, че щом са известни, значи са заможни. Славата ги преследвала дори и в хотела, където персоналът им искал автографи и ги молел да се снимат заедно за спомен. Интересът бил взаимен.

Не по-малко екзотична в очите на индийците изглеждала продуцентката Елвира Баракян. Нейните руси къдрици се радвали на небивал интерес и минувачите често я спирали на улицата, за да се снимат с нея. Резултатът бил безкрайни тълпи от хора, рикши и камили, които постоянно преследвали хората от "Глобусът" и се надпреварвали да влязат в кадър.

Незабравимо преживяване за водещата Карина било обличането на индийско сари. "В тази дреха се чувстваш изключително женствена и красива - споделя тя, - но е малко е неудобна за носене. Жените в Индия като че ли предпочитат дрехите да са красиви и цветни, а не удобни".

Българите се радвали на любопитството не само на хората, но и на маймуните. Това се случило в Галта темпъл, или, както е по-известен - Храмът на Маймуните. Това всъщност е комплекс от няколко храма, издълбани направо в скалите. Там маймуните живеят на свобода и са толкова много и толкова любопитни, че направо се катерели по камерите на операторите. И то по няколко наведнъж.

Нещото, което безспорно направило впечатление на индийците в Аграбеше, било когато Карина извадила с голи ръце кралска кобра от кошницата на един змиеукротител и я целунала по устата. После я върнала обратно пред смаяните погледи на зяпачите.