Нови филми в bTV Документите тръгват от тази неделя

Пролетния сезон ще открие Кристина Баксанова с поредицата "Следите на човека"

Реклама

Три нови документални поредици ще могат да проследят зрителите на bTV в пролетния сезон на bTV Документите. Тази неделя, 25 януари в 15 ч. започва трисерийната поредица на Кристина Баксанова – "Следите на човека", която проследява човешката еволюция през погледа на български учени.

В три поредни недели зрителите ще видят интересни непознати факти за първите човешки обитатели по нашите земи, как сме се променили за последните 50 години и как някои нови технологии в медицината, които вече се прилагат в България, оставят своите следи върху развитието на човека.

Поредицата започва с филма "В пещерата", продължава на 1 февруари с филма "Между две столетия" и приключва на 8 февруари с "В новото хилядолетие". Оператор на поредицата е Валентин Николов, а музиката е композирана от Константин Цеков.

От втората половина на февруари зрителите ще могат да проследят и две нови поредици на Борислав Лазаров, посветени на магията на седмото изкуство. Първата, която започва на 15 февруари, е със заглавие "Светове от пиксели" и в два поредни епизода ще разкрие историята на специалните ефекти в Холивуд и българското участие в най-зрелищните кино продукции.

В началото на март bTV ще излъчи и втората поредица на Боби Лазаров в две части – "Историята на лента", която представя по уникален начин българската история, пречупена през кинохрониките в архива на националната филмотека. Оператор на филмите е Бисер Босилин.