Ново звездно шоу в прайм тайма на bTV от есента

Dancing Stars e по лиценз на един от най-успешните развлекателни формати в света

Реклама

Ново бляскаво шоу тръгва по bTV тази есен в праймтайм. Предаването Dancing Stars е по лиценз на световноизвестния формат на "Би Би Си уърлдуайд" – Dancing With the Starts. Това една от най-популярните и най-успешните шоупрограми в света, в която звезди от различни области се представят в необичайно за тях амплоа - да танцуват заедно с професионалисти.

В шоуто на bTV ще участват 12 известни личности от света на шоубизнеса, политиката, културния и обществения живот у нас. Те ще се обучават на класически, състезателни и модерни танци от професионални танцьори. Изпълненията на участниците ще се оценяват както от жури, така и от зрителите на bTV чрез гласуване по SMS. Победителят ще бъде отличен със специална титла. Изпълнителен продуцент на Dancing Stars е Нико Тупарев.

Информация за шоуто

Форматът Dancing With the Stars е създаден през 2004 година. Бързо се разпространява в държави като Австралия, Русия, Бразилия и Китай, както и в много европейски страни. До момента форматът е лицензиран за излъчване в общо 25 страни и е абсолютен хит за милиони зрители по света. Това е най-успешното шоу в Австралия, където предстои да се излъчи осми сезон. Dancing With the Stars е познат в Обединеното Кралство като Strictly Come Dancing.

Сред известните имена на участниците в шоуто в по света са Петер Шмайхел (вратар на "Манчестър Юнайтед"), Пени Стюърд (световноизвестен модел и съпруга на Род Стюърд), тенис легендата Моника Селеш, съпругата на Елвис Пресли – Присила Пресли, Мел Би и Ема Бъртън от "Спайс гърлс", кинолегендите Тиа Карере и Джейн Сиймор ("Доктор Куин - Лечителката"), дъщерята на Мохамед Али – Лейла Али, дъщерята на Лех Валенса – Мария Виктория Валенса и много други.

В САЩ форматът е носител на две награди "Еми" за 2006 г. - за режисьорско и операторско майсторство, музика и костюми. Има още четири номинации за риалити състезание, артистична режисура и музикална програма.

Във Великобритания печели "Златна роза" за най-добро вариететно шоу за 2007 година, като се състезава с риалити програми от още 12 страни. Печели две награди за най-добро риалити шоу на Tric Awards и две награди на TV Quick/TV Choice за най-добро шоу за таланти. Предаването е номинирано три пъти от БАФТА (Британската академия за театрално и филмово изкуство), а през 2006 г. в Швеция печели престижната награда Kristallen.

ПОСЛЕДНИ

Реклама