Показват автентични кадри от атаката на Одрин в "Операция Слава"

Ако не знаем каква България сме имали, никога няма да разберем каква България можем да имаме

Реклама

В първата част на предаването "Операция Слава" тази събота, 14 февруари в рубриката "Одрин и българския дух" ще гостува директорът на Националния военноисторически музей полк. Петко Йотов.

Разговорът ще е около историческите събития и факти от битката при Одрин през 1913 г. Ще бъдат показани и автентични кадри от атаката на Одрин, снимки на Шукри паша и Георги Вазов, както и оръжия, сред които пушка "Манхилер", пистолет "Парабелум", трофейна картечница и др.

Рубриката "Забравени герои" е посветена на братя Вазови – Иван Вазов, Никола Вазов, Кирил Вазов и синът му Иван Вазов, Георги Вазов, Владимир Вазов, Михайл Вазов, Борис Вазов. Тези хора в най-пълна степен обрисуват представата за българския елит, смята екипът на предаването.

"Уроците на историята" в това издание се представят в разговор с директора на Националната гимназия за древни езици и култури Гергина Тончева.          

В края на предаването е рубриката "Един завет", в която ще прозвучи официалният марш на армията ни – "Велик е нашият войник", по текст на подпоручик Константин Георгиев и музика на Михаил Шекерджиев.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

ПОСЛЕДНИ

Реклама