Показват уникален БГ военен трофей в "Операция Слава"

Предаването е под наслов "Битката при Сливница, или Завръщането на българите"

Реклама

Проф. Андрей Пантев и полк. Станчо Станчев от Военната академия са гостите в първото издание на историческото предаване "Операция Слава". Тази вечер от 22:30 ч. разговорът с тях ще е за Сръбско–българската война (1885 г.), с която е защитено Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Ще бъде показан един уникален български военен трофей - личният звънец на сръбския крал Милан, както и автентично оръдие от българската позиция при Сливница с тежест от половин тон. Предаването е под наслов "Битката при Сливница, или Завръщането на българите".

Във втората част на предаването

ще гостува Красимир Узунов от агенция "Фокус". Зрителите на "Операция Слава" ще научат за историята на един швейцарец, който дава живота си за българския национален идеал, както и интересни факти от живота на водача на ВМРО Тодор Александров. За първи път ще бъдат показани негови лични предмети, включително личният му бастун, който представлява тайно оръжие - желязна цев, която се зарежда с патрон като пушка.

Не пропускайте предаването, в което ще видите и голям брой архивни снимки и ще чуете народната песен "Ранен ми лежи Тодор Александров".

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето