Студентите отново посочиха bTV Media Group като най-желания работодател сред медиите

Авторитетното изследване Graduate Survey 2021 нареди медийната група на 11-о място сред всички компании с над 250 служители

Реклама

За поредна година bTV Media Group е най-желаният работодател сред всички медии у нас и от студентите. Това показват резултатите от независимото проучване Graduate Survey 2021, което за 5-и път измерва репутацията на работодателите у нас по международен лиценз.

Малко над 4000 студенти са отговорили на над 50 въпроса в анкета, в която посочват „кой е техният мечтан работодател?“ и описват по определени характеристики причините за това.

За първи път авторитетното проучване класира Топ 50 в 2 категории – компании с персонал до и над 250 служители, като bTV Media Group заема 11-ото място в категорията за над 250 служители.

Над 34,15% от студентите, попълнили проучването, са кандидатствали за стаж при желания работодател, което показва не само добро познаване на компанията, но и реално заявен интерес и предприето действие - една от основните цели, които си поставят компаниите при изграждане на работодателската марка.

От самото си създаване bTV развива успешна стажантска програма, която дава възможности за развитие и дори дългогодишна кариера в медийната група. Също така, много наши колеги споделят своя опит и ноу-хау със студенти като гост-лектори в различни университети. Но освен че подаваме ръка на младите в техния професионален път, ние имаме привилегията и да учим от тях - защото бъдещето винаги започва от днес“, коментира Наташа Кумчева, директор „Човешки ресурси“ в bTV Media Group.

Проучването Graduate Survey се провежда всяка година от ToTheTop Agency. То е независимо, по международен лиценз на Modern Management Consulting, UK, и цели да скъси дистанцията между работодатели и студенти, като предоставя разширена индивидуална информация за репутацията на всяка компания, събрала достатъчен брой анкетирани за попадане в статистически представителна извадка.

По-рано тази година класацията Employer of Choice на ToThe op Agency за втори път определи bTV Media Group и като най-желания работодател сред медиите от всички кандидати. Вижте повече тук >>

ПОСЛЕДНИ

Реклама