Световен ден на радиото 2023

10 факта за радиото, които могат да ви изненадат

Реклама

bTV Radio Group празнува Световния ден на радиото, който тази година е обявен от ЮНЕСКО под наслова „Радио и мир“. На днешната дата отбелязваме значимостта на радиото като източник на качествена журналистика, надеждни новини, любима музика, забавни предавания и още много качествено съдържание.

По повод празникa българската радиогрупа, обединяваща станциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM, Z-Rock в едно  неповторимо портфолио, споделя 10 интересни и полезни факта за радиото. Като част от Световния радио алианс и EGTA[1] bTV Radio Group има достъп до най-новите изследвания за радио, както и до опита и добрите практики на едни от световните лидери в медийния бизнес. Ежемесечно bTV Radio Group споделя различни полезни факти за радиото чрез нашия нюзлетър bFEED.

  1. Радиото позволява на марките да достигат до милиони хора ежедневно – 70% от населението на Европа слуша радио всеки ден[2];
  2. Радиото доминира в процъфтяващия аудиопейзаж;
  1. Радиото обхваща ежедневно огромен дял от възрастовата група под 35-годинишни;
  2. Радиото трябва да бъде част от всеки успешен медиен план.
  3. Радио се слуша цял ден, не само по време на закуска и шофиране - 74% от слушателите консумират аудио по време на ежедневните си ритуали;
  4. Радиото е медия номер едно в свързаните автомобили;
  5. Радиото доказано увеличава ефективността на рекламата и повишава възвръщаемостта на инвестициите
  6. Радиото стимулира трафика, търсенето и електронната търговия
  1. Радиото продължава да е най-достоверната медия в Европа[3].
  2. Радиото може лесно да таргетира правилните хора в правилното време с правилното съдържание. Благодарение на фактори като географско покритие, демографско прецизиране и правилно планиране, включва час и ден от седмицата на излъчваните реклами/отправените послания и чрез контекстуално позициониране.

Сега е по-лесно от всякога да слушаш радио, благодарение и на новото радиоприложение Radiomate, достъпно за Android и IOS. Новата безплатна платформа на bTV Radio Group позволява на потребителите изключително лесно и интуитивно да превключват между различните радиостанции, без да напускат приложението. Благодарение на фоновия режим на работа, аудиослушателите могат да следят любимото си радио в движение. Radiomate предлага дори заглавия на най-актуалните новини от всички сайтове на радиостанциите, част от bTV Radio Group.

Радиото остава най-широкодостъпната медия, която се ползва с най-голямо доверие в Европа сред своята изключително многообразна аудиторията[4]. Датата 13-ти февруари е определена за Световен ден на радиото, по инициатива на Италия и след гласуване на Генералната Асамблея на ООН.

[1] EGTA (ЕГТА) – Европейската асоциация на рекламните къщи за телевизионна и радиореклама

[2] egta Radio Focus 2022 /

[3] https://www.unesco.org/en/articles/radio-remains-one-most-trusted-medium-communication ;

[4] https://www.insideradio.com/free/research-radio-found-to-be-trustworthy-among-fans-of-all-media/article_c4c08260-69e6-11eb-b696-1f45f8104061.html#:~:text=A%20Katz%20analysis%20of%20the,TV%20(61%25)%20in%20trustworthiness.

ПОСЛЕДНИ

Реклама