Световноизвестният хореограф Тери Фокс с ексклузивно интервю за Classic FM

Слушайте разговора с майстора на танца на 26 ноември в "Сутрешното кафе с Геми”

Реклама

В петък, 26 ноември, гост в студиото на Classic FM ще бъде един от най-известните модерни хореографи на чикагската балетна школа - Тери Фокс. Ангажиментите му с Парижката опера, с популярния канадски проект Cirque du Soleil, легендарния холандски кралски балет, с фестивали по време на Олимпиадата в Китай, го превръщат в космополитен артист.

Виртуозният майстор на танца не се страхува да експериментира. Чикагският артист вплита в балетните си шоупрограми елементи от цирка. Представленията му са населени с летящи клоуни, акробатични номера и колоездачи, които надмогват гравитацията.

Но преди Тери Фокс да развихри балетните си фантазии, той е изминал дълъг път на професионално усъвършенстване. Едва 17-годишен се премества в Ню Йорк, където изучава паралелно сценични изкуства и медицина в Нюйоркския университет. Несъвместима комбинация, но не и за Тери. Впоследствие стилът му ще се окаже съчетание на неочаквани хрумвания. Невероятната му пластика го води към успеха - участия във филмови и телевизионни програми. Докато поставя и танцува по цял свят, Фокс запазва мечтата си да създаде собствено артстудио със съвсем нова концепция за класически и модерен балет. Голямото му желание се сбъдва през 2000 година, когато основава  "Underground Arts Connection”. Оттогава през залите на студиото са минали много млади и талантливи танцьори, обучавани от авторитетни имена на модерния балет.

Слушателите на Classic FM ще имат възможност да чуят ексклузивно интервю с Тери Фокс в петък, 26 ноември, в "Сутрешното кафе с Геми” между 9:00 и 12:00 часа.