В bTV Репортерите: Корпусът на мира

Кои са трите цели, които още Кенеди поставя пред Корпуса, но са валидни и до днес, от кои политически сили се подкрепя агенцията и какъв е бюджетът й за година – зрителите ще разберат от филма на Вяра Андреева и оператора Любомир Вучков.

Реклама

"Представи си края на света – аз съм там". Това са думи на доброволец от Корпуса на мира, един от близо 200 хил. американци, заминали в чужда страна, за да помагат. Тази неделя в bTV Репортерите зрителите ще научат историята и мисията на Корпуса на мира от създаването му от Джон Кенеди на 1 март 1961 г. до днес.

Екипът на bTV ще разкаже и историите на трима доброволци, които промениха живота си, след като служиха в България.

Директор на Корпуса на мира е Роналд А. Четър, който отговаря за 8079 действащи доброволци в 74 държави. Той е третият директор на организацията, който е служил като доброволец. От 1966 до 1968 година той и съпругата му Нанси са били здравни работници в Индия.

Корпусът идва в България през 1991 г., след като българското правителство изпраща официална покана към агенцията. Оттогава досега близо 1000 американци са служили в страната ни. bTV Репортерите ще разкажат в какви условия живеят доброволците тук и ще разкрият защо млади перспективни американци избират да поемат по този път.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама