В bTV Репортерите: Легалната измама

Тази неделя, 1 юни репортерът Богомил Грозев ще разкаже за "мъртвата хватка" на офшорна компания, регистрирана в Швейцария.

Реклама

Вече седем години емисари на една офшорна компания, регистрирана в Швейцария, обикалят България надлъж и нашир и мамят стотици български държавни, общински и частни фирми и институции.

Схемата, по която работят, е: жертвите са подвеждани със сладки приказки и обещания за безплатна реклама срещу подпис и печат на най-обикновена бланка. Няколко месеца по-късно се оказва, че нищо не е даром и започват да пристигат фактури за стотици евро. При някои от жертвите финансовите претенции стигат до 25 хил.-30 хил. евро.

В период от близо две години над 200 фирми се оплакали в българо-швейцарската камара, споделя председателят Радослав Върбанов.

Всъщност българите не са единствените, които са попаднали в "мъртвата хватка" на швейцарската фирма. Тази компания е рожба на едни от най-изпечените мошеници на Стария континент, които са излъгали над 300 хил. фирми в 40 държави в Европа.

Репортерът Богомил Грозев и операторът Любомир Вучков разказват за мащабите и начина на действие на тези мошеници и хватката, с която са били заблудени българските предприемачи.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

ПОСЛЕДНИ

Реклама