В "Часът на мама": Нужен ли е следобедният сън за децата?

И още: Нормални ли са нощните страхове и кошмарите при малчуганите?

Реклама

Защо децата се нуждаят от повече сън и трябва ли да бъдат насилвани да спят следобед, ако не искат? Тези въпроси Ива и Боги ще зададат на любимия педиатър на зрителките на "Часът на мама" д-р Татяна Ралчева.

Според тревожните статистики почти 15% от децата на възраст между 2 и 6 страдат от кошмари и нощни страхове. Детските психолози приемат кошмарите за нормални и дори благоприятни явления, защото с тях детето се разтоварва от стреса и страховете си, натрупани през деня.

Как да реагират родителите на детските кошмари – това ще кажат в утрешното предаване детският психолог Явор Коларов и холистичният лекар д-р Мария Папазова. Защо сънят има такова огромно значение за здравето, тонуса и работоспособността ни ще обясни преподавателят по социология в Софийския университет проф. Здравко Райков.

Промените в регламента за прием в детските градини

е темата на предаването за сряда. Този проблем съществува не само в столицата, но и в повечето големи градове в България.

Точно преди година стартира електронната система за записване в детски градини и много родители прекараха часове пред компютрите в опита си да регистрират децата си. В момента се подготвят промени в регламента за прием.

И макар тези промени да са все още проект и да не са гласувани от Столичния общински съвет, в "Часът на мама" зрителите ще бъдат запознати с тях. Какво е мнението на родителите, с кои от промените са съгласни и какво ги притеснява – всичко това ще бъде дискутирано в студиото в сряда от 10 ч.

Грижа за здравето

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама