В "Часът на мама": Сами вкъщи

Законът предвижда строги мерки спрямо родителите, които проявяват нехайство към децата си

Реклама

Всеки родител най-добре познава децата си и може да си представи какво могат да измислят, ако бъдат отавени без надзор. В "Часът на мама" утре няма да бъдат разисквани детските пакости, а промените в Закона за закрила на детето, които задължават родителите, или пък други пълнолетни хора, да са покрай децата им.

В случай, че нямат навършени 12 години децата не могат да бъдат оставяни без надзор, като предвидената от законодателя глоба е от 1000 до 2000 лева. Деца до 14 години не могат да бъдат навън без придружител след 20 ч., а вечерният час за тийнеджъри до 18 години е 22 часа.

Законът предвижда строги мерки спрямо родителите, които проявяват нехайство към децата си. Но дали  родителите, които изкарват средства не само за "охраната", а и за прехраната на децата си, могат да бъдат наречени "нехайни"?

Водещите Ива и Боги ще разговарят по тези и други въпроси с родители с активна гражданска позиция, сред които е и ТВ водещата Ани Салич. Забавен акцент по темата ще внесе гостуването на спортния журналист Крум Савов и съпругата му Мая, които ще доведат в студиото двете си близначета, за чийто надзор и двама са малко.    

"Децата индиго" ще бъде темата в петък   
 
Някои ги наричат "деца на Вселената", други ги броят за различна раса, но най-широко разпространен е терминът "деца индиго". Наречени са така заради твърдението на екстрасенси, които виждат аурата им оцветена в синьо-виолетовия цвят на спектъра. Астролозите пък обясняват присъствието им с началото на Епохата на Водолея, в която навлиза човечеството.

Винаги отворени за новото и по женски любопитни към необяснимото, водещите Ива и Боги ще се постараят да задоволят и любопитството на зрителите с въпроси към поканените гости, сред които са издател на езотерична литература, астролог, психолог и педагог.

Творци от ателие с емблематичното име "Виолетовата жаба", ще дадат идеи на родителите как да разпознават тези странни деца и как да насърчават техните таланти и способности.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама