Z-Rock, N-JOY и Jazz FM сред фаворитите на слушателите в София

Радиата са част от bTV Radio Group заедно с Melody, PRO FM и Classic FM

Реклама

Z-Rock, N-JOY и Jazz FM са сред фаворитите на слушателите в София, сочи изследването за месец юни на радиоаудиториите в столицата, проведено от GARB Audience Research Bulgaria.

Рок феновете от столицата отреждат лидерската позиция на Z-Rock през изминалия месец. Рок радиото на България е предпочитаното рок радио от младите и активни хора, като се нарежда на първо място за слушателите на възраст между 25 и 45 години и на второ място сред най-предпочитанте радиа в групите на слушателите между 26 и 35 години, 18 и 36 години, мъже на възраст между 18 и 36 години, мъже между 25 и 45 години. Z-Rock застава и на трето място за групата на слушателите между 36 и 54 години.

Вече пета година Z-Rock е в центъра на най-горещите рок събития в страната ни. С най-добрата рок музика, ексклузивни интервюта с култови банди, срещи на слушателите с техните рок идоли, най-актуалната информация около рок събитията в страната и чужбина, радиото остава без аналог в българския радиоефир. Z-Rock e официалното Sofia Rocks радио, а през тази седмица слушателите могат да спечелят и билети за Каварна Рок Фест.

На отлични рейтинги през юни се радва и радио N-JOY  - най-голямата музикална радиоверига в България. След зададен въпрос "Кои радиостанции слушахте през изминалите 30 дни?”, анкетираните слушателки на възраст между 25 и 45 години поставят N-JOY на трета позиция за София. На 1 юни тази година радиото отбеляза своята пета годишна и раздаде много награди на слушателите си, а на финала изпрати слушател от Пловдив на едноседмчна all inclusive почивка в курорта Св. Влас. Специални пожелания по повод празника на N-JOY отправиха Емо Чолаков, Любо Нейков, Миленита, Спенс, Лора Крумова, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Яна Маринова, Гена Трайкова, Калин Врачански, Миро, Румънеца и Енчев и др. На голяма интерес от страна на слушателската аудитория се радва новото сутрешно шоу „Инспектор N-JOY”.

По-малко от три месеца преди десетата си годишна, Jazz FM отбелязва рекордни рейтинги, като се нарежда като четвъртата най-предпочитана радиостанция в столицата от слушателите на възраст между 46 и 54 години и на пето място за слушателите на възраст между 36 и  54 години. Радиото влиза и в челната десетка на фаворитите на мъжете между 25 и 45 година, заемайки седмата позиция. Jazz FM e единственото радио в България, което излъчва най-доброто от джаз, соул, R&B, фънк и chill out музиката. През месец юли, съвместно с Loud Concerts, Jazz FM организира концерта на оригиналния оркестър на Buena Vista Social Club в София.

bTV Radio Group, която обединява радиата N-JOY, Z-Rock, Melody, PRO FM, Jazz FM и Classic FM,  е част от bTV Media Group.