Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 10

Реклама

В новият епизод на „Столичани в повече” събитията се въртят около ожесточено търсене на съкровища. Някои от жителите на село Извор, със зъби и нокти се борят за голямата награда. При други, отчаянието е по-голямо от амбицията.

В началото на десети епизод, Рангел сънува сън, който променя бъдещите му възгледи. В пророческото видение присъства баща му, който говори за семейно скрито имане, намиращо се около чешма в края на селото. Още на сутринта , повлиян от случилото, той прави сутрешна тренировка, за да е във форма за тежка физическа работа в откриване съкровището. Заедно с Радко потеглят към мястото, въодушевени.

Положението при Йордан и Спас не върви по план. Намерението да уредят багер, с който лесно и бързо да изкопаят по-голям периметър от мястото, пропадна. Но въпреки тази ситуация, те не се отказват и се връщат към първоначалния замисъл, с кирка и лопата.

Пламен Цеков посещава домът на Чеканови, малко след като Рангел и Радко излизат навън. Става дума за платените наеми на къщите им. Когато чува това, Гълъбина се стъписва, тя чувства вина от случката с откраднатите пари в ресторанта. Но Пацо не предполага за това деяние, при нея е по друг въпрос. В крайна сметка, той и дава нейната заплата, и тази на Рангел. Гълъбина, доволна от тази ситуация, премълчава за станалото с Йордан.

Междувременно в домът на Лютови, Славея е още пияна от предната нощ. Тя отказва да приеме сегашното си положението като „мутра” на Пламен. Продължава да употребява алкохол, под наблюдението на Йовка. В това време, в стаята пристъпва Пламен, той се извинява за създалата се неудобна ситуация със заплатите им. Въпреки това, срещата с него нажежава обстановката още повече. Афектираните жени не приемат парите и извиненията му.

След посещението си при семейство Лютови и вървейки към своя дом, Пацо вижда Гришата, който лежи проснат на улицата, съсипан от несподелената любов. Решава, че ще го прибере вкъщи, докато се възстанови. Гретхен от своя страна не одобрява това положение, но въпреки всичко се съгласява да остане, само ако е за няколко дни.

Връщаме се към неволите на Рангел и Радко. Понеже не успяха да намерят нищо, решават, че би било хубаво да поспят, за да съберат сили за работа. Рангел се надява, че ще сънува отново баща си, който ще му даде още информация за местоположението на имането. Така и става, но в съня, таткото се явява и на Радко. Изглежда, че се опитва да ги настрои един срещу друг, но точно в момента това не се получава и те тръгват отново към голямата поляна при чешмата. По ирония на съдбата, там срещат Йордан и Спас. Всички са учудени и притеснени, заради мястото на срещата. Избухва скандал, за това, кой, какво прави тук, и кой ще остане. Отбор Лютови, казва че са там заради тайнствен куфар, заровен от новодошлите бежанци, а отбор Чеканови, заради семейното имане. Всички са озадачени дали това е цялата истината.