Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 8

Реклама

В осми епизод от дванадесети сезон действието се развива около новонаетите служители на Пламен Цеков. В началото на серията, Пацо предлага работа на Славея и Рангел като „събирачи на дългове” (бирници). В организацията на тази среща стоят Йордан и Гълъбина, които вече започнаха работа в кръчмата на доскорошният враг. В крайна сметка, те приемат отправеното им предложение, въпреки обявената ниска заплата.

Спас продължава с търсене на скритият тайнствен куфар. Цял ден отделя в копаене на предполагаемото място, но без резултат. По-късно се среща с човек, който се занимава с продажбата на оръжия. От него той иска да закупи „металотърсач”, като се надява, че ще му помогне в намирането на съкровището, но и там удря на камък.

След като Пацо нае Гретхен, като своя домашна помощница, тя остана да живее в при него. Това не се понрави на Гришата , и той реши да посети новият й дом. Като последен опит да запали пламъка между тях, я награбва и започва да я целува. Гретхен изплашена, влиза в спалнята и се заключва. По-късно споделя всичко това на Пламен, и предвид обстоятелствата, решават, че е най-добре да нощуват в едно легло, за да не се случи повторно насилие.

Междувременно Славея и Рангел обсъждат списъкът с длъжниците на Пламен. Идеята за такава длъжност никак не ги удовлетворява. Но предвид това, че са останали без никакви средства, се налага да запретнат ръкави и да започнат да работят. Разбират се, че ще стартират от по-малките суми, които всъщност дължат стари баби от селото. Понеже бабите нямат пари, усилията остават без резултат.

Йордан и Гълъбина вече са на работното си място. Обсъждайки новото меню, те посрещат и първите клиенти в заведението. Гълъбина им предлага пресен огретен, приготвен тази сутрин и те с радост поръчват от него. Отивайки в кухнята и усещайки миризмата на вкусна храна, решават, че е редно да го разделят по равно, и да нахранят семействата си. Предвид налегналото ги безпаричие, те нямат дори с какво да се хранят. След като съобщават на клиентите, че огретенът е свършил, посетителите си тръгват, разочаровани от обслужването. По-късно Йовка и Радко пристигат в ресторанта, за да вземат заделената храна. По стечение на обстоятелствата, те възнамеряват да говорят с Пацо, за някоя свободна позиция за работа.

Когато си тръгват всички, Йордан подлага на разпит Гълъбина за Амир и Зухра. Предвид това, което разбраха със Спас за тях, любопитството му нараства. След натиск от негова страна, Гълъбина му даде повод за съмнение, като в крайна сметка му сподели съмненията си.

Към края на епизода, Яна отива в домът на Чеканови, за да говори с Зухра. Желанието й е да довършат започнатото интервю, но Зухра отказва, по претекст, че не иска нейната история да бъде отразена пред камерите. В такъв случай, Яна, предлага да и разкаже всичко като на близка приятелка. Тя се съгласява, и разговорът протича доста емоционално, до момента в който брат й нахлува в стаята, и я извежда навън.