Интернет войни в bTV Репортерите тази събота

За последната една година делата за обиди и клевети в интернет и в социалните мрежи са се увеличили лавинообразно

Реклама

Тази събота в 19.30 часа репортерът на bTV Новините Десислава Ризова и операторът Иван Филчев ще отведат зрителите на bTV на полето на съвременните битки, водени виртуално и от километри – с филма „Интернет войни“.

На 29 октомври тази година интернет ще навърши 50 години. С известно закъснение ползите, вредите и ефектите от него вече са открити и у нас. А за много политици, кметове и търсачи на слава той се превръща в истинско оръжие.

За последната една година делата за обиди и клевети в интернет и в социалните мрежи са се увеличили лавинообразно. Съдебните битки за думи в мрежата са нещо като мода, а ако човек няма поне по няколко висящи дела пред съда – едва ли не не е достатъчно активен политик и общественик.

Понякога делата са смешни, друг път - сериозни. А примерите имат силата да разплакват. Обикновено - от смях.

Как след 6 мандата и 22 години на пост, кметът на село Забърдо стана жертва на собствения си остър език? И защо Стара Загора се превърна в столица на интернет присъдите и заплахите за завеждане на дела? Отговорите – в bTV Репортерите, в съботния 2 февруари, веднага след централните новини по bTV.

Последни

Реклама