Тази неделя в bTV Репортерите: Историите на локомотивния машинист

Журналистът Стоян Георгиев ще представи тайните на една от отговорните  професии

Реклама

Тази неделя в bTV Репортерите журналистът Стоян Георгиев ще разкаже парадоксалните истории на машиниста Петко Петков, разкриващ тайните на една от най-отговорните професии, във филма „Историите на локомотивния машинист“.

По време на едно пътуване от София до Свиленград главните герои разказват за сблъсъците с автомобили, камиони, скали, дървета. За предотвратените инциденти, за неизбежните за всеки машинист срещи със съдбите на самоубийци.

Стоян Георгиев ще търси отговор на въпросите: Какви са условията в държавната железница, в които са принудени да работят мъжете, отговорни за стотици човешки животи всеки ден? Как се контролират летящи по релсите 250 тона стомана? И защо локомотивният машинист е първи в системата на железопътния транспорт, който няма право на грешка и последен, който може да поправи грешката а другия?

Тази неделя екипът на bTV ще разкрие и как на 28 юли 2017 г. 300 секунди делят влака София - Бургас от най-кървавата трагедия в историята на българските железници. Ще бъде разказана историята за влака, пътуващ за Карлово, който "предотвратява" кражбата на мотоциклет като блъска машината на жп прелез.

Гледайте тази неделя в bTV Репортерите филма „Историите на локомотивния машинист“ веднага след централна емисия на bTV Новините в 19 часа.

***

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.

Последни

Реклама