Тази събота в bTV Репортерите: Шампиони от запаса

Журналистът Иван Боянов представя 3 емблематични фигури от българския спорт

Реклама

Тази събота в bTV Репортерите журналистът Иван Боянов, заедно с оператора Любомир Димитров и монтажиста Павел Иванов ще представят три емблематични фигури – спортните дълголетници в българския спорт. На фокус във филма на Боянов са волейболната легенда на България Владимир Николов, вратаря на „Славия“ Георги Петков, и един от най-добрите баскетболисти на България за последните 20 години - Йордан Бозов.

Георги Петков е на 42 години и е човекът, който миналата година стана герой за “Славия” като спаси 3 дузпи срещу „Левски“ във финала за купата на България. Владимир Николов бе прекратил кариерата си на професионален волейболист, но се завърна преди две седмици на терен, за да помогне на “Левски”. Йордан Бозов е на 39, а играе професионален баскетбол от 16-годишен. През пролетта на 2018-та стана най-младият MVP (най-полезен играч) във финала за баскетболната купа срещу “Левски” и донесе втори трофей в историята на “Рилски спортист”. С него Боянов се срещна в Самоков, където спортистът живее, тренира и играе.

Тази събота екипът на bTV не само ще запознае зрителите с историите на българските спортисти, които заслужават да бъдат запомнени. Във филма ще бъде представен и спортен лекар, който ще обясни научно какво се случва в човешкото тяло при подобно физическо и психическо натоварване.

Гледайте филма „Шампиони от запаса“ тази събота, 1 декември, веднага след централна емисия на bTV Новините в 19 часа.

***

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.

Последни

Реклама