Савина Николова от MasterChef приготвя безглутенов лава кейк

Участничката, която се класира сред най-добрите 13 хоби-готвачи в последния сезон на MasterChef – в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ по bTV на 13 юли

Реклама

В петък, 13 юли, участничката, която се класира сред най-добрите 13 хоби-готвачи в последния сезон на MasterChef – Савина Николова, ще демонстрира пред зрителите на bTV как се приготвя лава кейк с течен център. В поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ синеоката красавица ще разкрие тайните в направата на ефектния, но бърз за реализиране, десерт от черен шоколад. Като истински възпитаник на италианското кулинарно изкуство Савина е майстор в приготвянето на сладки, но здравословни изкушения. Отскоро тя управлява собствена лаборатория за занаятчийски италиански сладолед с различни вкусове и текстури.

Приготвянето на десерта, който всеки може да си направи в домашни условия, стартира с разтопяването на черен шоколад на водна баня. Савина вярва, че тайната в направата на вкусни ястия в сладкарството, се крие в използването на качествени продукти и прецизно измерени съставки. За тази цел за своя лава кейк тя използва специален френски шоколад, който да гарантира незабравимо изживяване за небцето. Докато се разтопява шоколада, привърженичката на готвенето с малко продукти, ще разкрие пред зрителите на bTV тънкостите около реализирането на тази иначе много бърза и лесна рецепта. Савина ще разбърка оставащите съставки в отделен съд – масло, кафява захар, яйца и ванилия. Накрая ще прибави брашно, но оризово, което превръща рецептата в подходящ десерт за всички, които имат нетолерантност към глутен или по друга причина са изключили приема му от диетата си. Философията за здравословен режим на хранене и  отговорна консумация Савина демонстрира по време на цялото си участие в MasterChef – България и днес продължава успешно да предава чрез ледените изкушения, които създава с помощта на мъжа до себе си. 6 минути в нагрята на 185 градуса фурна са необходими на гладката шоколадова смес да се превърне в готов до перфектност шоколадов кейк с течен център. Десертът ще придобие завършен вид, когато Савина прибави специално приготвения за целта бадемов сладолед от био мляко и животинска сметана, и аранжира чинията си с бадемови флейки за декорация.

 

Савина Николова ще се върне към емоцията от участието си в MasterChef и ще сподели пред репортера на „Преди обед“ по bTV Венета Георгиева подробности около новата роля в живота си – майчинството и как съчетава любовта към работата си с тази към рожбата си.

А всеки, който иска да влезе в надпреварата за престижната титла MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева, може да се запише за кастинг на http://masterchef.btv.bg/casting/.

Последни

Реклама