Габриела Наплатанова от bTV с награда за защита на личните данни

Признанието на репортера е за рубриката на bTV Новините за кибер сигурност

Реклама

Журналистът на bTV Габриела Наплатанова беше отличена с награда от Комисията за защита на личните данни за своя журналистически принос в популяризиране на правата на гражданите и неприкосновеността на личните данни. Отличието беше връчено от председателя на комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов.

Това е поредното признание за репортер от екипа на bTV Новините и е резултат от работата на Наплатанова за рубриката на bTV за кибер сигурност, която разяснява опасностите в мрежата за потребителите. В  рубриката неколкократно са показвани ефектите от технологиите, които могат не само да улесняват живота ни, но и да го застрашат при изтичане на чувствителна лична информация.

 „Това е голямо признание за bTV и за опита ни на достъпен език да разказваме за технологиите и как те могат да улеснят живота ни, но и да го усложнят при нерегламентиран достъп до личните ни данни, каза Габриела Наплатанова при получаването на грамотата и знака на комисията.

Журналистката напомни, че от новия регламент за защита на личните данни, който влиза в сила от май за целия Европейски съюз се очаква да направи гражданите по-спокойни за личната им информация, а компаниите и институциите, които боравят с лични данни по- отговорни.

Габриела Наплатанова е част от екипа на bTV още от създаването на медията и не спира да търси истории - кауза. Името ѝ стои зад хиляди разказани човешки истории и големи журналистически проекти на военни теми. Автор е на популярната поредица на bTV Репортерите за Кербала. Стреми се да научи студентите си в СУ „Св. Климент Охридски” и младите стажанти в bTV да бъдат любопитни и искрени, чувствителни към проблемите на хората и упорити в тяхното решаване.

Репортерът на bTV има редица награди и признания за работата си и десетки специализации, но е категорична, че нищо не може да се сравни с удовлетворението, което изпитва, когато хората се обръщат към нея за помощ и ѝ се доверяват, за да разкажат своята история.