Лили Иванова с концерт в Лондон през май

Билетите вече са в продажба

Реклама

Лили Иванова ще зарадва почитателите си в Лондон с концерт в местния клуб Troxy на 16 май 2015г. Поканата за концерта е на компанията BG Live Republic.

Клубът е сред най-популярните концертни сцени в Източен Лондон, между районите на Сити и Канари Уорф. Сградата е открита през 1933г. като луксозен киносалон с капацитет над 3 500 души, впечатляващо фоайе с огромни огледала, а персоналът дори е имал задължение да разпръсква парфюм преди прожекциите, за да се чувстват зрителите още по-специално.

През годините Troxy е домакин на много световни премиери и звезди от ранга на Петула Кларк, Клиф Ричард и Кларк Гейбъл. През 1960г. киното е закрито, а сградата остава необитаема цели 3 години, когато изненадващо наемател става Кралската Опера в Лондон, а клуб Troxy се превръща в част от най-консервативната институция за оперно изкуство. В продължение на почти 20 години Лондонската Кралска Опера използва сцената на клуба за основни репетиции, тъй като размерите на двете сцени напълно съвпадат. В момента Troxy е своеобразен мултифункционален център за различни културни и развлекателни събития – концерти на живо, корпоративни и частни мероприятия.

Концертът на Лили Иванова и музикантите й ще бъде в основната зала на клуба с капацитет 2000 човека. Новината бе посрещната с голямо вълнение от българите, живеещи в чужбина и предизвика водопад от покани и за други държави и градове по целия свят.

Билетите за събитието са на цени от 32.50 до 48 английски лири и са в продажба онлайн ТУК и на касите на клуба.