Реклама

Броени дни преди началото на националното си турне, музикантите на Лили Иванова й направиха истински сюрприз като я поканиха на вечеря, приготвена лично от тях. Инициативата се оказа изключително изненадваща за поп певицата, но в характерния за нея стил, тя успя да отвърне достойно и да им върне жестта с лично приготвяне на любимите си печени яйца.  

В „КуLIнарна изненада” усилия обединяват всички музиканти, които ще видим на сцената с Лили Иванова в националното турне от 11 до 20 септември в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив и Сандански. Видеото разкрива непознатата страната на момчетата, които се раздават и творят в кухнята като истински артисти, решили да впечатлят музата си.

Всеки от тях е решен да приготви ястие, което не само умее, но и би се харесало на Лили Иванова. Росен Ватев (ударни) залага на класическа сьомга със зехтин и подправки, печена на фурна. Звукоинженерът Ангел Попов се спира на традиционни печени чушки с доматен сос, докато Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон) пресъздава семейната рецепта за погача. Изненадата продължава с оригиналната рецепта на китариста Ангел Дюлгеров за надупени картофи и собствената интерпретация на Веселин Веселинов – Еко (бас) за хумус без тахан и без чесън. Цигуларят Орлин Цветанов нанася последния щрих в кулинарната изненада с любимата си бисквитена торта.

„Мъже – музиканти, какво да очакваш от тях”, споделя с усмивка Ангел Дюлгеров. Въпреки  цялото им старание и демонстрирани умения, дори в аражирането на храна, истинският фурор отново е запазен за появата на Лили Иванова и нейния необикновен уред за приготвяне на печени яйца.

“Тази покана от музикантите към мен беше наистина приятнa изненадa, за която благодаря. Също така благодаря и на генералния спонсор на големите ни концерти през 2014-та година – Лидл България. За мен това беше много приятен следобед, в който не сме заедно на сцена. Толкова много се смяхме, че в края на вечерята решихме, че трябва да я превърнем в традиция.”, сподели Лили Иванова.

Какво предпочита Лили Иванова всъщност и кой кого удивлява в кухнята, гледайте в „КуLIнарна изненада”: