Бенджамин Брат

Реклама

Бенджамин Брат се снима заедно с Бенисио дел Торо в “Аржентина” и “Guerilla” – два филма на режисьора Стивън Содърбърг за кубинския революционер Ернесто Че Гевара, чиито премиери бяха на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан.

Наскоро Брат участва в двусерийната телевизионна продукция на A&E “Щамът Андромеда” на изпълнителните продуценти Ридли Скот и Тони Скот. На големия екран участва в “Trucker” – филм на независимото кино с участието на Мишел Монаган, чиято премиера беше на филмовия фестивал Tribeca.

Снимал се е и в “Трафик” на Стивън Содърбърг (спечелил наградата за изключително изпълнение на актьорския състав на Гилдията на филмовите актьори), “Любов по време на холера”, “Piñero”, “Вреден навик”, “Дърводелецът”, “Увлечение”, “Мис таен агент”, “Големият поход”, “Червената планета”, “Почти идеално”, “Жената-котка”, “Follow Me Home”, “Дивата река”, “Реална опасност” и “Кръвна връзка”.

На малкия екран Брат се утвърждава в аплодираната от критиката драма “Закон и ред” на Дик Улф. Редовен участник в четири сезона на сериала, той е номиниран за “Еми” и за наградата на Гилдията на телевизионните актьори за ролята на детектив Рейналдо Къртис. Сред другите му телевизионни участия са “Петият пръстен”, “Woman Undone”, “Тексас” и “След бурята”.

Брат завършва магистърската програма на Американската театрална консерватория (American Conservatory Theater) в Сан Франциско. Живее в Лос Анджелис със съпругата си Талиса Сото и децата си София и Матео.