Ейми Прайс-Френсис

Реклама

Ейми Прайс-Френсис се влюбва в театъра докато учи в Националното театрално училище на Канада. Именно разностранните й роли на сцената я подготвят за бъдещата й широко диапазонна кариера в телевизията.
В Канада участва в класически и съвременни пиеси, сред които “Зимна приказка”, “The Game of Love and Chance”, “Пролетно пробуждане”, “Калифорнийски момчета”, “The Shape of Things” и “Доказателство”.

Прайс-Френсис играе водещи роли в поредица от канадски телевизионни сериали като “Слухове”, “Snakes & Ladders”, “Train 48”, “Tracker” и “Малки мъже”. На малкия екран участва във водещи роли в “Shades of Black” и “Земна буря” и в поддържащи роли в “Таен доклад”, “Suburban Madness”, “Бащите ни” “Кекс”. Тя е гост-звезда в различни филми като “Soul Food”, “Кевин Хил”, “Изчезнали”, “Tilt” “Два пъти в живота”.

След като се премества в Лос Анджелис има удоволствието да се снима с Дейвид Духовни в спечелилия награда “Californication”, участва като гост-звезда в “Медиум”, “Shark”, “K-Ville”, “Баровци” и “Мъртвата зона”.