Грейс Парк

Реклама

Грейс Парк е една от звездите в аплодирания от критиката научно-фантастичен сериал “Бойна звезда Галактика”, който се излъчва вече четвърти сезон. Тук тя играе не една, а две водещи роли. Изпълнението и в първия сезон на завладяващия филм й отрежда място в “100 най-запомнящи се моменти в телевизионната история” на “ТВ Справочник”. Сериалът е отличен с наградата “Пибоди” през 2006 г. и е любимец на критиката от самото начало. “Ролинг Стоун”, “ТВ Справочник”, „Ню Йорк Таймс Мегъзин”, „Ентъртейнмънт Уикли” и „Нюздей” го определят като една от най-добрите телевизионни програми.

Парк е родена в Лос Анджелис, но отраства в Канада. Завършва психология в университета на Британска Колумбия преди да се насочи към киното и телевизията. Почти незабавно е избрана за участие в запомнящия се филм на Джет Ли “Ромео трябва да умре”, веднага след това се появява в “Мъртвата зона”, “До краен предел” и забележителния сериал на СВС “Еджмънт”. Пет години играе главната роля на Шанън Нг и наред с това е гост-звезда в “Безсмъртните”, “Джейк 2-0” и “Старгейт SG-1”.

Наред с работата си в киното и телевизията, Парк дообогатява таланта си с участие на сцената в ролята на Шийла в “The Boys Next Door” и на Лайла Ли в “West 32nd".