Естебан Пауъл

Реклама

Естебан Пауъл израства в театралните среди и започва кариерата си във Гимназията за изпълнителски и визуални изкуства в Хюстън, Тексас – едно от първите държавни училища от този род в страната.

Първият му голям пробив е ролята на първокурсника Карл Бърнет в класиката на Ричард Линклейтър “Объркани и непокорни” от 1993 г. Осемнадесет годишен заминава за Лос Анджелис и започва да гради кариера в киното и телевизията. Две години по-късно се снима в художествения филм “Powder”, в независимия детски сериал “Late Bloomers” за АВС и продуцира първия си филм заедно с няколко приятели. На малкия екран участва като гост-звезда в “Монк”, “От местопрестъплението”, “Момичетата Гилмор”, “Бевърли Хилс 90210” и любимия научно-фантастичен “Level 9”.

Пауъл създава собствена продуцентска компания “The SoundFilm Company”. Тя контролира производството на мултиплатформено съдържание за игралните версии на „Nickelodeon” и разработва проекти, които разкриват страстта на Пауъл към музиката, визуалните ефекти и сложния разказ. Целта му е да внесе позитивен елемент и послание за промяна и надежда в историите, разказвани с негово участие.