Джъстин Чеймбърс

Д-р Алекс Карев

Реклама

Роден на 11 юли. Джъстин Чеймбърс е роден и отраснал в Спрингфийлд, Охайо. Забелязан е в едно метро в Париж, след което започва кариерата си като професионален модел в цяла Европа, Япония и САЩ, като подписва договори с марки като Calvin Klein, Armani и други.
Чеймбърс решава да преследва актьорска кариера и се премества в Ню Йорк, където учи четири години. Обучението му носи няколко телевизионни роли, вкл. в Another World, New York Undercover, Rose Hill с Дженифър Гарнър и Four Corners с Ан-Маргрет.
Описван като "отчасти Джеймс Дийн, отчасти Марлон Брандо" (Harper's Bazaar, 1998), Чеймбърс прави големия си удар във филма Liberty Heights, режисиран от Бари Левинсън. Привилегирован, но добросърдечен палавник, той доказва, че има необходимите качества да застане срещу Ейдриън Броуди, а скоро след това да играе и главната роля на Д`Артанян в приключенския филм Мускетарят. Чеймбърс партнира с Дженифър Лопез в хитовата романтична комедия Сватбеният агент и с Ума Търман в Hysterical Blindness.
Чеймбърс е баща на 5 деца, които отглежда заедно със съпругата си в Ню Йорк.