Катрин Хейгъл

Изобел "Изи" Стивънс

Реклама

Родена на 24 ноември. Родена във Вашингтон, окръг Колумбия, но израснала в Ню Канаан, Кънектикът, Катрин Хейгъл започва кариерата си на деветгодишна възраст като детски модел. Скоро обаче тя се захваща с активна актьорска кариера. До 12-годишна възраст вече има филмовия си дебют в That Night. Оттогава Хейгъл се откроява като един от най-ярките таланти на Холивуд и в киното, и в телевизията.
Хейгъл участва в романтичната комедия Knocked Up, както и в 27 Dresses, където играе ролята на млада жена, която след като е шаферка цели 27 пъти, се бори с перспективата да застане до сестра си, която ще се омъжва за тайната й любов.
Катрин участва и в няколко други филма, сред които The Ringer, Valentine, King of the Hill, Под обсада 2 и др. Първата й главна роля е в Баща ми е върхът, където партнира с Жерар Депардийо. Хейгъл играе и в няколко ТВ продукции и сериали.
Актрисата има номинация за Златен глобус за образа на д-р Изобел "Изи" Стивънс, момичето от малкия град, което постоянно се бори за уважението на колегите си, в сериала "Анатомията на Грей".