Лорета Дивайн

Реклама

Лорета Дивайн е истински ветеран както в киното и телевизията, така и на театралната сцена. В ефира на bTV видяхме като Адел, съпругата на д-р Ричард Уебър от „Анатомията на Грей”. В новия сериал на Voyo „Специални клиенти” тя влиза в ролята на Джоржия Къмингс – предприемчивата собственичка на нестандартен СПА център. Джорджия се гордее с бизнеса си и с всичките си служителки, които третира като свои дъщери и приятелки.
Носителката на награда Еми за „Анатомията на Грей” за първи път приковава очите на публиката като Лорел – една от трите главни героини в мюзикъла „Мечтателки”, когато той е бил поставен на Броудуей за първи път през 1978. Успехът, както и ролите на големия екран, не закъсняват а сред заглавията, към които има принос, са носителят на Оскар „Сблъсъци”, едноименната хитова лента, вдъхновена именно от мюзикъла „Мечтателки”, „Аз съм Сам”, където си партнира със звезди като Мишел Пфайфър и Шон Пен, както и комедията с Мел Гибсън „Какво искат жените”.
Освен в киното Дивайн има и множество телевизионни появи, дублира детски филмчета и участва в продукции на Броудуей. Освен актьорското майсторство, другата й страст е пеенето. Лорета е родена в Хюстън, Тексас, където по-късно завършва магистърска степен по Изкуства.