Какво се случи в епизод 55 на "Татковци"?

Реклама

След като първоначалният план със социалните се е провалил, Ивана стига до идеята, че за да проработи, трябва да намери човек в системата, който да вземе нейната страна, тоест да използва връзки, каквито, като лекар с дългогодишна практика, тя има в изобилие. Тъй като обаче й е ясно, че при всяко положеие компромат срещу Тодор ще й бъде необходим, тя решава да се извини и да поиска да се помирят. По време на вечеря разбира за цялата история с влюбването на Макс и Кики, сутиена, целувката и срещата, което води до нов разрив между нея и Тодор.

Междувременно Дана споделя с Яна, че подозира, че има човек, който се опитва да навреди на Тодор, като праща сигнали срещу него в социалните. Яна моментално заподозира Здравко, но когато се опитва – твърде неловко – да го подпита, той се държи като дълбоко засегнат. Нейните действия и фактът, че е често отнесена и странна, го карат да предприеме крайни действия – подарява й книга с имена, от която да изберат за бъдещото им дете. Яна се чувства като в капан.

За Дана проблемите идват от Мони, която не се чувства добре – боли я коремът. Със задачата да се грижи за нея се нагърбва Радо – като най-свободен. Той обаче е натоварен и с малкия Радко, като Жени разчита, че няма да я притеснява, защото е с важна клиентка. В опита си да направи всички доволни Радо лъже Дана, че ще остави бебето при Жени (за да не е в контакт с болната Мони), а всъщност прекарва два дни и с двете деца. Когато по случайност Жени разбира истината от Дана, тя е бясна. Дана също не разбира безотговорното поведение на Радо. Виждайки колко нещастен е баща й, Мони признава – нищо й няма, лъгала е, за да може да прекарва повече време с Радо. Жени намира утеха в това, че Мони е погодила номер на Дана, която пък е притеснена, че Радо превръща дъщеря им в патологичен лъжец, какъвто е и той.

Междувременно драмата в дома на Слави набира скорост – Христо не може да понася близостта между баща си и Чучи, дори когато тя е само в неговите очи. Той моли майка си да остане при нея, но Галя не посмява да признае, че вече живее с Филип. Това хвърля сянка върху наистина хубавото, което й се случва – Филип я обгрижва и й показва, че има начин в едно домакинство жената да не е натоварена изцяло с домакинските задължения.

Христо е в дупка и лесно се поддава на чара на забавната и остроумна своя съученичка Вени, която освен всичко показва и разбиране по отношение на проблемите му. Когато тя му предлага алкохол, той не се колебае дълго, след което се прибира пиян вкъщи, където го посреща потресеният Слави.