Какво се случи в епизод 96 на "Татковци"?

Реклама

Дана се опитва да разбере в общината какъв е проблемът да бъде продължен договорът на детската градина, но служителката нищо не може да й обясни. Дана е бясна. Прави няколко опита да разбере каква е причината да не искат да й продължат договора, но не успява да разбере нищо. Накрая отива при Алекс, моли го да й помогне с договора. Алекс обещава да оправи нещата, тъй като познава лично заместник-кмета, когото е развеждал „много успешно” преди време. Накрая Алекс съобщава на Дана, че нищо не може да се направи, защото общината е получила супер предложение от инвеститор за закупуване на парцела и сградата, в която се помещава под наем детската й градина.

Слави се е съгласил с най-голяма охота да пусне децата да живеят при Галя, Филип и Вени. Той се надъхва сам колко ще му е хубаво у дома без тях – ще е тихо, спокойно и приятно – той само с Чучи. И ще си правят каквото си поискат, без да се съобразяват с никого. Когато се подготвят за бурна нощ с Чучи, Слави открива, че малко му е странно и празно у тях, когато не се чува нечие присъствие в детската стая. Освен това, Слави открива, че Нико е забравил тетрадката си по математика при него и той иска веднага да му я занесе, защото детето няма да може да си напише домашното. Чучи е разочарована, че няма да се отдадат на себе си и удоволствията тази нощ. Слави сяда и написва домашното през нощта. На другия ден той успява да занесе тетрадката с домашното малко преди Нико да влезе в училището. Нико е толкова щастлив, прегръща баща си и му казва, че е най-страхотния баща, че му липсва и много го обича. Слави е разтопен като бучка захар от удоволствие. След което, Слави казва на Галя, че няма да стане така – той си иска децата обратно в къщи, че иска да се грижи за тях и точка! Галя остава изненадана и не знае как да реагира.

Междувременно, Галя, Филип, Вени и трите момчета се опитват да играят задружно семейство. Но апартаментчето на Филип е малко за толкова Хора. Не се чувстват удобно момчетата, нагъчкани по тоя начин. Христо мърмори най-много. На Юли му е забавно засега, Нико също не се чувства много комфортно. Те дори нямат достатъчно място за спане. Филип измисля да наслагат по земята в хола всички матраци и одеала, да налягат всичките, да си пуснат филм и да го гледат всички заедно като едно семейство. Правят го, но явно не е много окей. Галя говори, че това е временно докато си намерели по голям апартамент.

Още от предните серии Тодор е сърдит на Яна, че е приела Здравко отново в къщи. Яна се опитва да му обясни, че това е само временно, докато Здравко се възстанови. Тя не може да го остави на улицата в това състояние. Тодор й казва, че той не може да се съгласи с това положение на нещата и че повече не иска да говорят по този въпрос. За него всичко е ясно и приключило. Яна, съсипана си отива, решително казва на Здравко истината – че те не са били никога женени, че той не е приятел с Тодор, както е сънувал. Че тя обича Тодор и иска да бъде с него. През това време Тодор се напива у тях, Маги е дошла, за да го види и да го изведе на разходка, започва да се опитва да го успокоява. Двамата пият заедно. Маги казва на Тодор, че той трябва да приключи веднъж за винаги с тази история и да започне нещо ново. Тодор е съгласен, че повече няма смисъл да се измъчва с Яна. Накрая стигат до целувки и т.н. На другия ден Яна не издържа и отива в дома на Тодор, за да му каже, че го обича и иска да бъде с него. Заварва там Маги полугола, разбира, че е излишна и изчезва. Накрая, когато Маги вече е с впечатлението, че е спечелила Тодор, той й съобщава, че знае какво иска и това е Яна. Защото я обича.