Илия и Марио приключиха с "Бягство към победата"

Седем двойки продължават надпреварата

Реклама

Приключи шестият етап в "Бягство към победата", при който отпадна двойката Марио – Илия. Така участието си продължават седем двойки.

Етапът започна от Шумен,

а участниците трябваше, без да ползват джиповете, да стигнат до града, при който на 10 ноември 1444 г. в бой с турците загива кралят на Полша и Унгария Владислав III Ягело. Там, зад стадиона, да намерят боксовата зала на олимпийския шампион по бокс от игрите в Сеул през 1988 г. Нямаха право да използват и таксита. В тази задача трудността беше да се досетят, че градът е Варна.

Дори варненките Нели и Нели узнаха този факт в местната библиотека - те не се сетиха, че става дума за Владислав Варненчик. Вместо това отидоха до стадиона в Шумен, за да установят, че са на грешното място. Истинската си цел двете варненки научиха в читалищната библиотека в Шумен. После, вече на път към Варна, Нелитата горчиво съжаляваха за объркването.

Следващата задача на участниците беше

да извадят пет предмета от дъното на аквариум, пълен с пирани. Това, което те не знаеха, бе, че пираните не са месоядни, а тревопасни. Задачата се оказа сериозно препятствие за Иван и Ирина, която категорично отказваше да се потопи при пираните, но пък беше доволна, че така поне бави другите двойки. Накрая бе разрешено на Иван да участва вместо нея, но двойката да понесе 10 минути наказание.

След това участниците трябваше да стигнат до село Слънчево Там трябваше да открият мястото, където се произвежда най-консумираното в България месо. Задачата им там се състоеше в това един от двамата да изяде меню асорти, за нещастие – сурово:

100 г свински черен дроб, 50 г свински далак, 50 г свинско сърце

Нели Кабрузова отново показа класа като се справи, без да мрънка и дори накрая каза, че и харесва. Марина и Христо  дълго се караха кой да изпълни задачата. В крайна сметка Марина беше тази, която яде сурови вътрешности, но накара Христо да стои и да гледа за назидание.

Изумително бе представянето на Марио, който приключи задачата "на един дъх", явно давайки си сметка за фаталното забавяне от предишната задача. Така двамата изпревариха три двойки – дойдоха на мястото осми, а тръгнаха пети.

После участниците трябваше да отидат до града с пощенски код 9000, да намерят МОЛ-а, кръстен на този град, и там да намерят мястото, обозначено с логото на "Бягство към победата". На указаното място участниците откриха върху изрисуваните тела на три момичета буквите на следващата си дестинация – Слънчев ден. Тук отново нямаха право да използват джиповете.

В Слънчев ден Боби очакваше финалистите пред врата, която се отваряше с вълшебна дума – това бе отговорът на гатанка, която всяка от двойките трябваше да реши. Първи успяха да финишират Галин и Филипа, а последни – Ирина и Иван.

На следващия ден от този шести етап двойките се отправиха към Аспаруховия мост във Варна. Там заданието се оказа от най-екстремните – бънджи скок. Скачащият бе определян с жребий, а нежелаещите да скачат, трябваше да шият рибарска мрежа на кея.

Следващата задача за участниците гласеше:

"Отидете с джиповете в животинската ферма, която се намира в местността, чието име е антоним на прилагателното "плитка". Условието внесе голямо объркване. Макар някои веднага да се сетиха, че търсената дума е "дълбока", други от двойките предположиха, че търсената дума е близка по значение и може би е "коса".

Марио и Илия пък заложиха на "падина" и "разделна". За тяхно нещастие, в съвсем различна посока – югозапад, наистина имаше Падина, която се намира след Разделна. След като разбраха объркването си, двамата намериха интернет и там вече си изясниха посоката. Местността Дълбока се оказа на североизток, близо до Каварна.

В мидената ферма в Дълбока участниците получиха касетка с приблизително 1800 миди. 50 от тях бяха вързани с черен конец. Те трябваше да ги отворят и да намерят скритата в една от тях перла.

Новата посока за участниците бе указана в следното послание: "Най-популярният американски спортист за миналото столетие се нарича Тайгър Уудс. Открийте местността "Табията" и намерете игрището, чийто дизайн е на Гари Плеър Сигничър и на което би тренирал Тайгър Уудс, ако беше в България. Там открийте господин Нийл Търли".

Повечето двойки, на отиване към мидената ферма, бяха видели табелите, указващи голф игрището и нямаха проблеми с намирането му. Там можеха да избират между бърз и бавен вариант, като в случай, че не се справят с бързия, трябваше да изпълнят бавния. Единствено Златка и Дияна заключиха мъдро, че няма закъде да бързат и започнаха от бавния вариант, на всички останали се наложи да изпълнят първо бързия, а после и бавния вариант. Марио и Илия и тук успяха да се объркат, като упорито обикаляха административната сграда и търсеха Тайгър Уудс.

Условието на поредната задача беше:

"Открийте каменния трон на кралица Мария Александрина Виктория де Единбург, която е била съпруга на Фердинанд Виктор Алберт Мейнред де Хохенцолерн. Този каменен трон се намира на запад оттук. Побързайте, защото това е финалът на този етап".

На финала в Културен център "Двореца" в Балчик двойките бяха посрещнати от Боби Солтарийски. Първи бяха Филипа и Галин. След тях пристигнаха Нели и Нели, Петър и Павлина, Дияна и Златка, Симо и Елена, Марина и Христо и Ирина и Иван. Последни на финала на етапа дойдоха Марио и Илия и така отпаднаха от "Бягство към победата".

Седем двойки остават в надпреварата, а техните нови приключения продължават. Първите от тях ще видите от 20 ч. в петък, 8 май. Продължението и края на етапа са веднага след новините в петък, от 22:30 ч.