Ценоразписът, според който България е продадена от синовете й

Гледайте втората част на филма "Македония - последният проект на Коминтерна" на 8 февруари от 22:30ч. по bTV

Реклама

След големия успех на първия филм от поредицата “bTV Документите”, тази събота - 8 февруари, от 22:30 часа зрителите на bTV ще могат да проследят продължението на историята за най-голямото национално предателство, разказана от Иван Георгиев в "Македония – последният проект на Коминтерна".

Втората част от филма ще покаже истинския ценоразпис, според който България е продадена от синове й, за да се роди държавата Македония. Тя е посветена на тези, които отказват да повярват, че са македонци... и от двете страни на границата. Зрителите на bTV ще видят и чуят разтърсващите истории на хора, които застават срещу идеята, че нации могат да бъдат създавани на партийни събрания. В светлината на прожекторите ще влязат истории, чакали 70 години, за да бъдат разказани на висок глас – историите на хора, превърнали България в своя анонимна кауза.

За да разкаже неизвестната история на един от най-обичаните ни писатели и неговото семейство, след 30 години далеч родината, в България ще се завърне Владимир Талев (на снимките) – син на Димитър Талев.

От Куциян и Белене до най-зловещия концентрационен лагер в Титова Югославия на един призрачен остров в Адреатическо море –  втората част от филма ще ни покаже тъмната страна на пропагандата и мъките, с които е свързано раждането на македонската нация в средата на 20 век. Какви са последиците от едно предателство, защо България взема участие при създаването на Македония и кой режисира тези събития, зрителите на bTV ще разберат от филма на Иван Георгиев "Македония – последният проект на Коминтерна", 8 февруари от 22:30 по bTV.

Македония – последният проект на Коминтерна (Епизод 1, 1 част)>>>

Македония – последният проект на Коминтерна (Епизод 1, 2 част)>>>