Инициативата на Карбовски „Чиста азбука“ започва с проекта “100 Кила отново в час“ – събота, „Втори план“, bTV

Рапърът Явор Янакиев решава да завърши училище, макар да е вече на 35 години, а водещият го изпитва заедно с ученици

Реклама

Мартин Карбовски ще разкаже първата история, част от инициативата му „Чиста азбука“, чрез проекта „100 Кила отново в час“ – тази събота, 8 декември, от 18,00 часа по bTV. В предаването „Втори план“ зрителите ще се срещнат с рапъра Явор Янакиев, популярен сред феновете като 100 Кила, осъзнал, че не може да се хвали с това, че е неук и решил да довърши образованието си. Днес рапърът е в 11-и клас във вечерно училище и мечтае да има диплома за висше образование. Знанията му ще провери Карбовски, като го изпита заедно с учениците от училище „Цар Симеон Велики”.

„Той е най-подходящият човек в България за начало на поредицата „Чиста азбука”. Защото ще го чуят тези, които трябва – младите. А възрастните – и те да слушат, и да си правят изводите. Защото някъде по пътя на промените успяхме да скъсаме с грамотността. И виновни не са децата”, казва водещият Мартин Карбовски за предстоящия епизод на „Втори план“.

“Карбовски: Втори план“ ще насочи вниманието към нуждата от грамотност и изчистването и съхранението на българския език, в полза на развитието на българите като общество. Всичко за мотивацията на първия герой на „Чиста азбука“ да завърши образованието си, макар и на 35 години – вижте в събота от 18,00 часа по bTV.

Последни

Реклама