Тази събота „Карбовски: Втори план” представя учителя Тео в проекта „Последната крепост“

Епизодът е част от инициативата на Мартин Карбовски „Чиста азбука“

Реклама

Мартин Карбовски стартира първата история за 2019 година в рамките на инициативата си „Чиста азбука“ с проекта „Последната крепост“ – в „Карбовски: Втори план” тази събота, 5 януари, от 18 часа по bTV. Водещият ще представи учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев - Тео, който все още успява да поддържа интереса към образованието сред своите ученици.

В проекта “Последната крепост”  втори план сме всички ние, които пазаруваме, тормозим се за ипотеката, ядем, пием, мислим за следващите 5 минути или 5 дни... От другата ни страна е Тео – отшелникът. Последният човек на територията, който живее и работи днес, но мислейки за следващите поне 100 години. А последната му крепост е едно училище в планината, което Тео сам строи. И където ще се опита да сътвори нови българи, нови учени, нови борци и нови богове. Всичко останало от днешния ви ден в началото на 2019 г. ще отиде в канала, защото повечето хора на тази планета живеят като излишната мазнина по ръба на чинията...” , коментира Карбовски предстоящия епизод.

С инициативата „Чиста азбука“ “Карбовски: Втори план“ насочва вниманието към нуждата от изчистването и съхранението на българския език, в полза на обществото. Последната крепост на българското образование ли е учителят Тео и неговото училище – гледайте в събота в 18 часа по bTV.

Последни

Реклама