Древни разкопки, вино и рецепта с препратка към римската кухня - тази неделя в “Ловци на храна”

Chef Андре Токев ще посети разкопките край Синаговци, фамилна винарска изба и ще готви заедно с готвача на най-северния ресторант в света

Реклама

В новия епизод на кулинарно предаване “Ловци на храна” тази неделя от 12:30 ч. по bTV, Chef Андре Токев и новият му спътник Константин Таквор - Коко ще посетят исторически обект в северозападна България в близост до Синаговци, който се простира на 75 декара площ и се обработва от екип от повече от 150 души. Археологът доц. Димитров ще сподели интересни подробности за находките, които са открити там, датиращи от тракийската епоха, римската и средновековието. На мястото на разкопките двамата ще се насладят на чудесна храна приготвена в полеви условия, като баница „на вятър“ и пълнени цветове от тиквички. Посещението им ще „запечата“ последния ден от работата на обекта, който след това ще бъде закрит, за да минава от там бъдеща автомагистрала.

 

Следващата спирка на Chef Токев ще бъде винарната на българско семейство, завърнало се от чужбина, с намерението да съживи региона, като отглежда огромни лозови масиви и има собствена винарска изба. Във винарната Chef Андре и единственият българин, работил в най-северния ресторант в света, ще приготвят успоредно различни екзотични на вид ястия, подходящи към виното, което ще опитват. Младият Chef готвач ще разкаже за живота си на Скандинавския полуостров, вълнуваща история с бели мечки и защо е решил да се завърне към родното си място. Той ще предложи на зрителите на bTV доста нетрадиционна за България рецепта със сурова риба, част от менюто на авторския му гурме ресторант.  В рецептата на Андре Токев пък ще има препратка към древната римска кухня – пълнени смокини с кайсиеви ядки, а в допълнение към виното - мини такос-пици.

 

Новият сезон “Ловци на храна: От близо и далеч“, ще запознае зрителите с кулинарното преплитане на традиции и култури и ще бъде поднесен в две части – с епизоди от България и такива от Италия.

Не пропускайте новия епизод на „Ловци на храна“ в неделя от 12:30 ч. по bTV, а допълнителни рецепти и полезни съвети в кухнята можете да следите и на всички платформи на bTV Media Group.

Последни

Реклама