Реклама

Обичаното кулинарно предаване “Ловци на храна” се завръща с нови епизоди в ефира на bTV на 26 септември от 12:30 ч. Озаглавен “Ловци на храна: От близо и далеч“, той ще представя кулинарното преплитане на традиции и култури и ще предложи на зрителите незабравими срещи с чужденци, които живеят в България, и българи, живеещи извън родината. Всяка неделя, точно в 12:30 ч., Chef Андре Токев ще тръгва на необикновено пътешествие в търсене на традиционни и различни вкусове, рецепти, археологически разкопки и вдъхновяващи истории, заедно с новите си спътници - Константин Таквор и Chef Марко Лукиари. Новият сезон ще бъде поднесен  в две части – с епизоди от България и такива от Италия.

Воден от вярата си в мъдростта на народа и в поговорката, че “камъкът си тежи на мястото”, Chef Токев ще разкрие за зрителите на bTV добрия пример на хора, които са живели в чужбина и са се завърнали в България. В приключението на родна земя той ще бъде в приятната компания на Константин Таквор - Коко, познат на зрителите от участието му в MasterChef. С неподправено любопитство, усмивки и добро настроение, двамата ще се впуснат в търсене на древни места, истории и рецепти из позабравения Северозапад на България.

Изключително ценен и верен гид из многообразните кулинарни вкусове на далечна Италия ще бъде Chef Марко Лукиари, който заедно с главния приключенец - Chef Токев, ще разкрие тайните на неаполитанската кухня и култура. От срещата на тези две кулинарни традиции в ефира на bTV, ще стане ясна връзката помежду им и колко много всъщност си приличат те.

В първия епизод на „Ловци на храна“ на 26 септември, Chef Токев ще отведе зрителите на мястото на разкопките на древния град Рициария, върху който днес е построено с. Арчар. Там са заровени древни останки от римската култура, a археолозите ще споделят любопитни факти и истории за тях. Вдъхновен от приключението Chef Токев ще приготви ястие с техники от стара римска кухня в дома на колоритно семейство от с. Арчар. А Константин Таквор – Коко ще „разходи“ зрителите из селото, за да разгледат заедно съвременния живот на хората там.

Новите епизоди на „Ловци на храна“ гледайте от 26 септември от 12:30 ч., всяка неделя по bTV, а допълнителни рецепти и полезни съвети в кухнята можете да следите и на всички платформи на bTV Media Group.

Последни

Реклама