Реклама

Приключението на „Ловци на храна“ в слънчева Италия продължава, а тази неделя в 12:30 ч. по bTV е ред на третия, последен епизод от Неапол. Абсолютно влюбен в Неапол – улиците, историята, забележителностите, гледките, хората и впечатляващата улична храна, chef Андре Токев ще продължи търсенето с пълни сили. Настроението и този път ще бъде приповдигнато, а усмихнатият chef Марко Лукиари и българката Антония - техен гид в града, ще го отведат на вълнуващи места. Тримата ще тръгнат от крайбрежието и района на Санта Лучия и ще свият по тесните улички на стария град. Ще преминат през пазара за плодове и зеленчуци, за миди и рибния пазар. При това многообразие на сортове и вкусове, тримата ще опитат направо на улицата ароматни сурови скариди, които по-късно Андре ще ползва в рецептата, която ще представи в епизода. На улицата ще се запознаят и с майстор хлебар, който прави занаятчийски хляб от повече от 50 години. Той ще почерпи и впечатли сhef Андре Токев с традиционен хляб с бадеми и мас.

Запомняща се спирка в Неапол със сигурност ще бъде „кафето на Марадона“. Там се пази кичур от косата на легендарния футболист, а Марко Лукиари ще възкликне: „Най-накрая кафе!“. В култовото кафене, което на над 100 години, тримата ще опитат и от „кафето на дядо“ – специално приготвено традиционно, кремообразно кафе, което се яде с лъжица. Заредени с енергия и настроение, разходката из правите улици на града ще продължи с различни интересни истории, които сhef Марко и Антония ще споделят пред зрителите на bTV. Кулминацията в този ден ще бъде посещението на една от най-старите пицарии в Неапол, в която пето поколение приготвя вкусна пица „Маргарита“. В пицарията се предлагат само 4 вида пица приготвена на пещ, а сhef Токев ще остане очарован от вкуса и вида на пицата, точно както преди години от нея се е впечатлила и Маргарита Савойска, на чието име е кръстена пица „Маргарита“.

На финала на епизода, сhef Андре Токев ще приготви карпачо с тиквички и скариди – леко, лесно на вид и много ароматно и ще покаже с усмивка, че вече добре е усвоил типичните италиански жестове по време на хранене. Не пропускайте трета част на „Ловци на храна“ в Неапол – тази неделя от 12:30 ч. по bTV.

 

Последни

Реклама